Aký kávovar bude pre vás ideálny ?

| 23 augusta, 2024

Deň, ktorý sa začne dobrou kávičkou, už bude len dobrý.  No začínať každé ráno v obľúbenej kaviarni je dosť časovo aj finančne náročné. Ešteže si môžete pripraviť svoju obľúbenú kávu doma a to doslova jedným prstom! Pokiaľ sa práve v tomto čase rozhodujete, či si zvoliť kávovar plnoautomatický, kapsulový alebo spravíte z prípravy kávy vlastnoručný rituál, čítajte ďalej. Na konci bude tá naozaj dokonalá kávička nielen pre vás, ale aj pre všetky vaše návštevy. 

Ako vybrať správny kávovar? V prvom rade sa spýtajte sami seba: 

• Koľko káv denne vypijete?

• Koľko času ste ochotní stráviť prípravou kávy? 

• Akú kávu preferujete?

• Akú investíciu hodláte vložiť do kávovaru?

Na jednoduché otázky sú jednoduché odpovede, takže poďme na konkrétne tipy.

Plnoautomatický kávovar

Pokiaľ ste na predchádzajúce otázky odpovedali v zmysle „Vypijem viac káv denne, nemám čas sa zaoberať prípravou, preferujem klasiku, teda čerstvú zrnkovú kávu a dokážem oceniť kvalitu,“ vašou ideálnou voľbou bude plnoautomatický kávovar. Stačí stlačiť tlačidlo a za pár sekúnd máte v šálke čiernu tekutinu z čerstvo namletých kávových zŕn, rozvoniavajúcu na celý dom. S plnoautomatickým kávovaromTchibo Esperto Pro s funkciou Intense+ dosiahnete ešte výraznejšiu intenzitu, pretože pridáva 1 g kávy navyše. OneTouch Milk System zas pripraví mliečnu penu jemnej, krémovej alebo pevnej konzistencie aj z rastlinného mlieka jednoducho priamo z krabice alebo fľaše s mliekom. Kávovar so šírkou len 18 cm má údržbu rovnako jednoduchú ako obsluhu.

Kávovar na kapsuly

Pokiaľ pijete jednu kávu denne, alebo iba z času na čas, či cestujete a svoju obľúbenú kávu si nechcete odoprieť ani mimo domu, ste absolútne zaneprázdnení alebo sa doma často nezdržiavate, radi skúšate novinky a kávovar je vec, ktorú chcete mať, ale bez veľkých investícií, dobre vám poslúži kapsulový kávovar Cafissimo MilkOchotne pripraví povzbudzujúce espresso, lahodnú caffé crema, klasickú prekvapkávanú kávu a o pár sekúnd neskôr aj jemné cappuccino alebo labužnícke caffélatte či deťmi milovanú mliečnu penu. Stačí vložiť kapsulu s vašou obľúbenou kávou, naplniť nádobu mliekom a jedným prstom zvoliť, aký nápoj vám tentoraz Cafissimo Milkpripraví. Rozmanitosť kávy v kapsuliach zas uspokojí vašu chuť po nových zážitkoch.


Pákový kávovar

Vypijete denne maximálne 2 – 3 kávy a ich príprava je pre vás relaxom? Oceňujete mletú kávu, či už balenú, namletú v predajni alebo doma, a pokojne zainvestujete do stroja, ktorý je ako z kaviarne? Radi experimentujete? V tom prípade budete pákový kávovar Tchibo Lapressa vnímať ako dizajnovú hračku, s ktorou môžete donekonečna skúšať rôzne intenzity a druhy kávy. Knock Box, tampovaciupodložku, tamper a kanvičku na mlieko dostanete v Tchibo samozrejme tiež.

Ručná príprava kávy

Je vám jedno, či vypijete kávy dve alebo desať. Pre vás je pitie kávy rituál, začínajúci výberom tých správnych zŕn, ich mletím, zaliatím vodou správnej teploty a vychutnávaním si dokonalej arómy s následnými dúškami nápoja lahodnej chute. Ručná príprava kávy si vyžaduje minimum vstupných nákladov, na druhej strane musíte počítať s investíciou do času, čo však pre vás nie je problém. Pre vás kávová pohoda začína už samotnou prípravou.

Kávovar už máte, a čo kávu? Voľte certifikovanú!

Viete si predstaviť dni bez vašej rannej šálky kávy či bez vášho kávového rituálu? Asi by vám trvalo dlho, kým by ste si na to zvykli, ak by ste si vôbec zvykli. Či už obľubujete husté espresso, ľahšiu prekvapkávanú kávu, „turka“ alebo „nesku“, jej cesta do vašej šálky je dlhá a plná výziev. V krajinách, kde sa káva pestuje, žiaľ problémy pestovateľov narastajú. Preto sa v týchto zemiach Tchibo angažuje oveľa dôslednejšie a od roku 2009 realizuje program Tchibo Joint Forces®. Jeho hlavným cieľom je pomáhať pestovateľom pri prechode na udržateľné pestovanie kávy, vďaka čomu majú vyššie výnosy a kvalitnejšiu úrodu. Kupovaním certifikovanej kávy tak aj vy môžete udržať a podporiť životaschopnosť kávového odvetvia. Na Slovensku sa ročne predajú stovky ton fairtradovej kávy, pričom prvenstvo v jej predaji drží Tchibo. Zakúpením kávy v kávovom bare Tchibo vždy získate certifikovanú kávu (Fairtrade, Rainforest Alliance), vypestovanú ohľaduplne voči ľuďom a životnému prostrediu. A áno, fairtradová káva je aj v kapsulách. Peniaze z jej predaja pomôžu napríklad budovať lepšiu infraštruktúru, investovať do sebarozvoja farmárov či zvyšovať efektivitu pestovania kávy. Vašim kávovým rituálom tak vlastne dokážete pomáhať ku krajšiemu svetu. 

Užitočné informácie o spoločnosti Tchibo

Tchibo patrí k najväčším výrobcom kávy na svete a je vedúcou firmou na trhu praženej kávy na mnohých európskych trhochTchibo je rovnako jedným z najväčších medzinárodne pôsobiacich maloobchodných predajcov. Jedinečný obchodný model spoločnosti Tchibo prepája kávovú expertízu a týždenne nové tematické kolekciespotrebného tovaru. Svoje výrobky ponúka Tchiboprostredníctvom viackanálového distribučného systému, ktorý tvorí sieť kamenných predajní Tchibo, internetový obchod www.tchibo.sk a sieť predajných miest vo vybraných predajniach obchodných reťazcov. Spoločnosť bola založená v roku 1949 v nemeckom Hamburgu, kde má svoje ústredie. 

V Slovenskej republike pôsobí prostredníctvom TCHIBO SLOVENSKO spol. s r.o. od roku 1991 v segmente praženej a instantnej kávy pod známymi značkami TchiboEduscho a Davidoff Café. Od roku 2008 rozvíja TCHIBO SLOVENSKO na slovenskom trhu obchodnú činnosť zameranú na predaj spotrebného tovaru Tchibo. Každý týždeň je uvedená do predaja nová kolekcia asi 30 výrobkov na určitú tému vo výbornom pomere ceny a kvality. Témy sa v priebehu roka striedajú a postupne zahŕňajú všetky oblasti: od kuchyne cez módu, šport, elektroniku, hračky, šperky až po záhradu. Kolekcie sú limitované a predávajú sa vždy výlučne do vypredania zásob alebo obmedzenú dobu. Popri týchto týždenne nových limitovaných kolekciách ponúka Tchibo aj dizajnovú kolekciu výrobkov na pôžitok z kávy, ktorá je súčasťou stálej ponuky siete obchodov Tchibo. Tchibonezabúda ani na milovníkov domácej kvalitnej kávy – s domácim kapsľovým kávovarom Cafissimo alebo plnoautomatickým kávovarom na zrnkovú kávu Espertosi svoju obľúbenú šálku kávy môžete dopriať v pohodlí domova rýchlo, ľahko a profesionálne.

Spoločnosť Tchibo podniká zodpovedne. Dlhodobo sa angažuje v mnohých projektoch zameraných na trvalo udržateľnú produkciu kávy, bavlny či dreva a zaistenie zodpovedajúcich pracovných a životných podmienok malopestovateľov a pracovníkov v továrňach. Aktívne pomáha riešiť otázky ako globálne otepľovanie, ohľaduplné hospodárenie s vodou, pôdou, energiami a zdrojmi, zaobchádzanie s odpadom či zachovanie biodiverzity. Zapája sa do činnosti mnohých miestnych komunít.

Tags:

Category: HOMEPAGE